De Politie Ameland heeft afgelopen zaterdag een drone gevonden op het strand. Gelukkig was de DJI Phantom 2 met GoPro voorzien van een telefoonnummer van de eigenaar en kon deze snel ingelicht worden over de vondst van de drone. De drone is netjes op zijn pootjes terecht gekomen en heeft verder geen schade opgelopen.

Drones verliezen

Het is niet de eerste keer dat drones plotseling het signaal verliezen en er vandoor gaan, zo zag ook Rene van Manen uit Nunspeet op 24 februari zijn drone er vandoor gaan. Via Facebook riep hij mensen in de buurt op om uit te kijken naar zijn drone en zelfs de lokale krant besteedde er aandacht aan. Nadat hij de moed al bijna op had gegeven kreeg hij een maand later een belletje van de politie dat zijn drone was terug gevonden. Ook de 91-jarige drone fanaat Aaldrik Grondman uit Velp raakte zijn DJI Phantom 2 Vision kwijt boven Arnhem.

In de oceaan

In Solana Beach, Californië deed een duiker wel een heel bijzondere vondst. In de oceaan vond hij een DJI Phantom met daaraan een GoPro Hero 3 camera. De eigenaar was zijn drone inmiddels al een jaar kwijt toen hij zijn drone plotseling weer terug kreeg. Door de waterdichte behuizing van de GoPro waren zelfs zijn laatst gemaakte beelden bewaard gebleven. fles-aangespoeld-drone-ameland-strand-politiefles-aangespoeld-drone-ameland-strand-politie

1 Reacties

  1. RCtesting.tv

    Jaja daar ben ik geboren Ameland

Plaats een reactie