Dit weekend staat party-eiland Ibiza vier dagen lang in teken van het Europese Kampioenschap droneracing. Tijdens ERSA Euro Cup 2016 strijden 120 piloten om de Euro 2016 Drone Race Cup.

ERSA Euro Cup 2016

ERSA Euro Cup 2016 is onderverdeeld in vier competities, maar vanzelfsprekend zijn alle ogen gericht op de individuele race waarin 120 piloten de strijd met elkaar aangaan om te bepalen wie zich 'Europees Kampioen' mag noemen.

Europees Kampioen

De individuele race biedt plaats aan 120 piloten, die zijn gestart in heats van 8 personen. Na deze kwalificatierondes blijven de 64 snelste piloten over die via een knockout systeem gaan bepalen wie gekroond wordt tot Europees Kampioen.

Tussenstand ERSA Euro Cup 2016

Tussenstanden

Volgens de laatste tussenstanden laat de Luke Bannister de concurrentie weer ver achter zich. De 16 jarige dronepiloot uit Engeland won eerder dit jaar de prestigieuze World Drone Prix waarmee de tiener naast levenslange roem ook het prijzengeld van 250.000 dollar in de wacht sleepte.

Nederland

Ook Nederland is nog steeds goed vertegenwoordigd in Ibiza. Martijn de Kemp (Fullstick FPV) van Team SQG haalde de 20e plaats in het tussenklassement, plaats 36 kleurt oranje door Metal Danny, is ook Dino Joghi (GhettoDino) van Team SQG en de Nederlander Pim Bijl nog steeds in de race voor het kamioenschap. Laatstgenoemde maakte onderstaande video van zijn vertrek richting Ibiza.

Afvallers

Nederlander Maxim Beers wist zich helaas niet te kwalificeren bij de snelste 64 racers.

België

Zuiderbuur Vincent Delcommene (Vince Bee) zorgt dat België ook op de kaart wordt gezet vanuit Ibiza. De Belg speelde zich eerder dit jaar al in de kijker door derde te eindigen tijdens de Kamera Express Cup 2016 in de jaarbeurs Utrecht.

Frankrijk

Op de tweede plaats van het tussenklassement vind je ook een opvallende vermelding; Dunkan Bossion aka Mr Donuts. Deze Fransman laat zien dat hij ook nog eens goed kan droneracen naast het vliegen met helikopters. Check onderstaande video maar eens.

0 Reacties

    Plaats een reactie