PSV trainer Phillip Cocu is zeer te spreken over de inzet van drones bij de training. Dankzij het onbemande luchtvaartuigje kan hij in één oogopslag zien hoe alles staat in het veld. De drone wordt vaak gebruikt wanneer de ploeg op trainingskamp is.

Malta

Tijdens het trainingskamp in 2016 werd door PSV voor het eerst gebruik gemaakt van een drone. De DJI Phantom 3 Professional ziet van bovenaf precies het positiespel van de voetballers en geven daarmee trainer Phillip Cocu een paar extra ogen.

Phillip Cocu

Tijdens het trainingskamp in Jerez de la Frontera, Spanje, maakt PSV nu opnieuw gebruik van de drone. ,,Ik heb er echt veel aan als we tactisch trainen'', zegt PSV-trainer Phillip Cocu tegenover het AD. ,, Zelfs vanaf 70 meter hoogte zijn de beelden die we ermee maken nog haarscherp. Soms wil je in één oogopslag kunnen zien hoe alles staat in het veld. De onderlinge afstanden tussen spelers en tussen linies. De beelden zijn nooit schokkerig. Zelfs bij windkracht vier of vijf hangt de drone stabiel in de lucht".

PSV trainer Phillip Cocu is blij met drone

Video-analist Wim Rip

Wim Rip, video-analist voor PSV, is ook erg blij met de drone. Hij voorzag vorig jaar tijdens het trainingskamp op Malta al de grote mogelijkheden van de drone technologie. Tegenover PSV-reporter Maarten Wijffels van het AD verklaarde hij toen al dat hij een drone graag twee uur lang boven de middenstip tijdens een wedstrijd ziet vliegen.

Bron: AD.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie