DJI heeft de nieuwe Zenmuse Z30 zoom camera geintroduceert. Deze camera is ontwikkeld voor zakelijke toepassingen zoals de inspectie van windmolens en telefoon zendmasten. Dankzij een hoogwaardige zoom camera is het mogelijk om sneller en efficiënter informatie te verzamelen. Dit is cruciaal voor de inzet bij zakelijke toepassingen.

DJI Zenmuse Z30

DJI heeft sinds kort de focus gelegd op het ontwikkelen van zoom camera's. Zo presenteerde ze eerder al de Zenmuse Z3 camera met zoom functie en de DJI Osmo+ handheld gimal. Nu is er ook een camera ontwikkeld met een zoom functie speciaal voor de zakelijke markt. De DJI Zenmuse Z30 kan tot 30 keer optisch zoomen en nog 6x digitaal. Hiermee kan je het beeld totaal tot 180 keer vergroten.

DJI introduceert Zenmuse Z30 zoom camera

Zoom camera

Door de zoom functie toe te passen op industriële drones ontstaan er nieuwe mogelijkheden op het gebied van inspecties. Daarnaast kunnen drones meer afstand houden tot het object dat zij moeten fotograferen waardoor de kans op een botsing afneemt. Hierdoor wordt het verzamelen van data significant sneller gemaakt en voorkomt het schade aan de uitrusting.

Stabiliteit

Door de grote zoom mogelijkheid is stabiliteit essentieel. Wanneer beelden uitvergroot worden wil je natuurlijk wel dat je alles scherp blijft zien. Daarom is er extra veel aandacht besteed aan de gimbal die stabiliseert binnen een afwijking van slechts 0.01 graden. Ook de besturing van de gimbal gaat met een hoge precisie. Het zoomen gaat zeer eenvoudig via de DJI Go app. Met TapZoom zoom je al in met een druk op het scherm.

Kopen

Wat de DJI Zenmuse drone moet gaan kosten en vanaf wanneer deze te koop is, is nog niet bekend. De gimbal camera is geschikt voor de drones uit de DJI Matrice serie, zoals de DJI Matrice 100 en de DJI Matrice 600.

DJI introduceert Zenmuse Z30 zoom camera

0 Reacties

    Plaats een reactie