DJI heeft een teaser gepubliceerd waarin de dronegigant aankondigt een nieuw product te presenteren op 23 januari 2018.

Vorige week tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteerde DJI al haar nieuwe camera stabilisatoren: Osmo Mobile 2 en Ronin-S. Insiders verwachtten dat het Chinese bedrijf ook een drone zou presenteren tijdens de bekende elektronicabeurs, maar dit bleef echter uit.

Teaser

Via een video op haar YouTube-kanaal kondigt de Chinese fabrikant aan dat zij op 23 januari 2018 een nieuw product zal presenteren in New York, maar het is nog onduidelijk om wat voor product het gaat.

Geruchten

Op internet is de geruchtenmachine rondom de release alweer in volle gang. Vele mensen denken dat het gaat om een nieuwe versie van de Mavic, anderen zetten toch in op een racing drone en weer anderen denken dat dit de aankondiging is van de Phantom 5.

Opvouwbare drone

Met name de eerste scene uit de teaser - een luchtfoto van een Amerikaanse stad - wekt de indruk dat het gaat om een nieuwe drone. De titel van de video luidt “Adventure Unfolds” wat waarschijnlijk erop duidt dat het apparaat opvouwbaar is.

DJI presenteert nieuwe drone op 23 januari 2018

Microscoop camera

Toch zijn in de teaser ook veel closeup-beelden te zien die de indruk wekken dat het nieuwe apparaat wellicht gebruikt kan worden voor microscopische opnames. Met name een camera voor opnames van zeer dichtbij is een apparaat wat we nog niet terugvinden in de productlijn van DJI.

DJI presenteert nieuwe drone op 23 januari 2018

Mavic 2

Tellen we beide speculaties - opvouwbare drone + microscoop camera - bij elkaar op dan kan de teaser ook duiden op een opvouwbare drone met zoom-camera. Met name zoom-functionaliteiten zijn nu nog enkel nog te vinden in DJI’s professionele serie en niet aanwezig bij drones voor consumenten.

DJI presenteert nieuwe drone op 23 januari 2018

23 januari 2018

Voorlopig blijft het speculeren en om het echte verlossende antwoord te weten zullen we moeten wachten tot 23 januari 2018. Om 16:00 uur (NL tijd) zal via http://live.dji.com de productpresentatie live te volgen zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie