Gisteren was het International Drone Day, een dag waarbij de boodschap ‘drones are good’ wordt verspreid. Drones zijn al langer niet meer voor alleen militaire doeleinden, maar worden steeds vaker door bedrijven gebruikt om de veiligheid en efficiëntie te vergroten. Zo zet mobiele provider T-Mobile drones in bij de inspectie van zendmasten, worden drones gebruikt voor precisie landbouw, kunnen drones gebruikt worden in de journalistiek en zijn drones nog voor veel meer doeleinden geschikt.

Nederland

In Nederland werd er bij de International Drone Day stilgestaan in Amsterdam en Breda. De events boden het publiek de mogelijkheid om in aanraking te komen met drones en er van alles over te leren. De initiatieven van DroneAddicts en DroneZone Breda hebben ervoor gezorgd dat er twee fantastische Nederlandse events georganiseerd zijn. international-drone-day-2015-dronezone-bredainternational-drone-day-2015-dronezone-breda

Wereldwijd

Over de hele wereld werd gisteren stilgestaan bij International Drone Day. Drones zijn deze dag in een goed daglicht gezet en wereldwijd konden mensen op verschillende events terecht voor hun vragen over drones. Op YouTube verschijnen elk uur nog video’s gemaakt op International Drone Day.

Onderweg naar Vegas

Een groep drone operators is op weg naar Las Vegas en stopt onderweg bij het Rock-A-Hoola waterpark. Dit waterpark is al een lange tijd gesloten en is nu een spook park. Actie vanaf: 2:06

Singapore

In een park in Singapore genieten drone operators van het zonnetje en hun drones. Zij hadden het wat beter getroffen met de weersomstandigheden.

Duitsland

Bij onze oosterburen werd er ook aan FPV racing gedaan op de International Drone Day. Deze video van Rolf Venz laat zijn voorbereiding op de race zien.

Scandinavië

Deze foto collage van International Drone Day in Scandinavie laat zien hoeveel drones er op het evenement waren. In de video zie je onder andere de DJI Inspire 1 en de DJI Phantom.

Los Angeles

In Los Angeles lieten de drone operators zien hoe snel de DJI Inspire 1 is en kunnen bezoekers ook nog andere drones bewonderen.

Noorwegen

Het mooie landschap van Noorwegen is het perfecte podium voor een International Drone Day. De drones vliegen rond en het publiek is enthousiast. Een geslaagde dag in Noorwegen.

Breda

Ook vanuit ons eigen land duiken de eerste drone video’s op van International Drone Day. In Breda konden piloten met hun drones de lucht in boven het grasveld van de Texas Hoeve.

Succes

De eerste wereldwijde International Drone Day was een groot succes en wij kijken alweer uit naar volgend jaar. Drones are good!

1 Reacties

  1. Fransie

    Precies zo als het is.. Drones Are Good

Plaats een reactie